Funkcionalni trening

Vježbe funkcionalnog treninga pomoći će u izvođenju pokreta i aktivnostima u vašem svakodnevnom životu, kao što su npr. guranje, sagibanje, čučanje, povlačenje, dohvaćanje ili nošenje teških stvari.

Ovisno o vašim ciljevima, svaka vježba ima potencijal biti funkcionalna, ali pokreti koji uključuju više mišića i zglobova, te aktiviraju naš CNS (centralni živčani sustav) obično daju najveću korist.

Funkcionalni trening je vrsta tjelesne aktivnosti koja istovremeno aktivira više mišićnih skupina i više zglobova čime se olakšava izvođenje svakodnevnih aktivnosti, smanjuje opasnost od ozljeda, a samim time značajno poboljšava kvaliteta života. 

Funkcionalni trening će utjecati na razvoj snage, koordinacije, ravnoteže, mišićne izdržljivosti,  fleksibilnosti, brzine, te na smanjenje potkožnog masnog tkiva i povećanje mišićne mase. Kako bi se sve to postiglo koristimo se višezglobnim i kompleksnim vježbama koje zahtijevaju aktivaciju većeg broja mišića s naglaskom na mišiće stabilizatore.

Trening sadrži raznovrsne vježbe i rekvizite koji potiču fleksibilnost, osnaživanje core-a, balans, razvoj snage, fokusirajući se na kompleksne pokrete i vježbe uz kombinaciju trčanja, veslanja i bicikla.

Rekviziti koji se koriste: bučice, šipke, lopte, medicinke, elastične trake, konop, girje, TRX, veslački ergometar, air bike, spinner, vijača

Utorak 19:30 – 20:30
Četvrtak 19:30 – 20:30

Podijeli s prijateljima

Tražiš što bi ti najviše odgovaralo?

Pogledaj ostale programe